vineri, decembrie 12, 2008

MATERIALELE LUI TOBIAS Seria Reintoarcerii: SHOUD 5: "Draga Tobias, Ce se Intampla?"



MATERIALELE LUI TOBIAS Seria Reintoarcerii: SHOUD 5: "Draga Tobias, Ce se Intampla?" – realizat de Tobias, transmis prin Geoffrey Hoppe
Prezentat Cercului Crimson 6 decembrie 2008 http://www.crimsoncircle.com/
Traducere: Gratia (multumim)
http://www.iamthatiam.ro/
Si asa este, draga Shaumbra, ne-am adunat impreuna pentru ultimul meu channel din luna decembrie. (hohote de ras, Tobias rade, datorita tuturor referirilor la „ultimele” sale evenimente, din timpul introducerii) Observ ca oamenii deja imi programeaza evenimentele: „ultima calatorie a lui Tobias in Israel”, „ultima calatorie a lui Tobias in Australia”, „Luna Decembrie a lui Tobias pentru Reamintire”! (rasete) Vin sa traiesc! Intelegeti, nu voi muri! (rasete)
Desigur, este adevarat ca am ales sa-mi dedic energia, intr-un mod diferit, prin cel pe care l-am numit Sam. Nu voi face asta prin channeluri, ci voi veni la voi, pe acest loc incredibil, numit Pamantul, sa umblu cu oamenii, din nou, sa rad cu ei, sa ma bucur de muzica pe care doar oamenii o pot realiza. Eu nu plec, eu ma reintorc. In locul unei petreceri de adio, dati-mi nastere! (rasete) Aduceti-ma inapoi, Shaumbra! Nu ma alungati! (hohote de ras)
Viata pe Pamant
Ah, unul dintre lucrurile pe care le voi face prin Sam consta din a scrie cateva carti. Mi-am facut adnotari - sper sa mi le reamintesc, cand voi ajunge in conditie umana – insa mi-am facut adnotari. „Lucrurile Ciudate si Uimitoare pe care le Fac Oamenii si Caile de a Incerca sa le Justifice”. (Tobias rade) – iar voi nu radeti. De fapt, este o carte despre voi.
Oamenii ...oamenii, voi sunteti atat de mult iubiti de cei din familiile angelice, sunteti atat de iubiti de cei care lucreaza cu voi, sunteti atat de iubiti de toate fiintele din unele dintre dimensiuni, deoarece voi ati ales cele mai dificile si provocatoare conditii! Voi ati ales cele mai importante jocuri, cele mai mari iluzii, cele mai profunde deziluzii si apoi, ati plecat sa le jucati. Ce lucru uimitor! Oh, nu este un lucru rau, in nici un caz. Este un lucru legat de lectii, experiente si crestere. Nu puteti gasi aceste oportunitati in alte taramuri. Nu puteti asculta muzica, asa cum ati facut aici – sa simtiti muzica, in urma cu un moment – sa va placa asta in alte taramuri. Nu puteti trece prin aceasta cercetare interioara, in nici un alt taram – sa va cautati autenticitatea si originalitatea voastra – asa cum puteti face ca oameni. Se poate doar aici, doar pe Pamant!
Inca exista acel strat al pedepsei si al vinovatiei, inca exista influenta religiilor din trecut, care prezinta calatoria pe Pamant ca un fel de pedeapsa sau ca un gen de intoarcere in noaptea neagra, cazand din raiul luminat din cer si sfarsind aici. Nu este vorba, de loc, despre asta. Pentru a intelege, cu adevarat, cine sunteti si a intelege Dumnezeul din interior, a fost necesar sa patrundeti in profunzimi – uneori in cele mai dificile, in cele mai provocatoare parti.
Prin urmare, draga Shaumbra, este un credit pe care vi-l acordam voua. Este o onoare pentru voi. Iata de ce ii aducem pe altii, aici! Am adus invitati, precum Carl Jung, care a revenit in aceasta luna si va fi cu noi timp de cateva luni, deoarece el este fascinat de conditia umana, de psihicul uman, cu adevarat, din perspectiva sa de aici, de aceasta parte. El este fascinat, in special, de constiinta. O priveste dintr-o cu totul alta perspectiva, decat a experimentat-o el atunci, cand a fost pe Pamant.
(Tobias ia o inghititura si face o mica grimasa; hohote de ras in audienta) Oamenii fac lucruri interesante si beau unele amestecuri, mai degraba ciudate, dar cine sunt eu ca sa judec? (Tobias si audienta rad) As dori altceva in locul a ceea ce ai acolo! Vom testa-o pe aceasta si voi cere unora dintre invitati sa vina si sa o testeze cu noi, acum. Iata ce beau oamenii! Aceasta este o bautura populara, o puteti gasi oriunde pe Pamant – vorbesc cu musafirii nostri de azi – aceasta este una dintre cele mai apreciate si sacre bauturi, (hohote de ras; Tobias ia o alta inghititura) vedeti voi, face bule. Te gadila! Intra in stomac si continua sa faca bule si sa te gadile. (rasete) Ea continua sa faca bule si sa gadile, timp de ore; iata ce ii incanta pe oameni! Nu ma intrebati!
Asadar, draga Shaumbra … draga Shaumbra, istoria se rescrie, insa istoria este noua. Ea incepe acum. Ea se rescrie intr-un mod nou si nu de catre cei care sunt considerati ca cei care fac reclame – cei de la stiri. Dar, istoria calatoriei umane se scrie acum, de catre voi si de cei care isi deschid constiinta.
Istoria trece dincolo de aspectele de baza, trece dincolo de cifre si fapte. Ea trece dincolo de cei care erau bogati si puternici. Istoria in aceasta Energie Noua are legatura cu constiinta, consta din fuzionarea sinelui uman cu divinul, are legatura cu schimbarea structurii constiintei pe Pamant si asta se realizeaza acum.
Voi faceti parte intrinseca din ea. Munca pe care o faceti pentru intelegerea propriei constiinte – voi va scufundati in unele dintre zonele cele mai profunde acum si da, noi stim ca poate parea provocator, dificil. Si asa cum gandeste cineva cu voce tare, poate parea dezgustator. (rasete) A fost o energie colectiva acolo, insa noi subliniem cuvantul „pare”. Pare. Vom discuta despre asta, astazi. Vom schimba lucrurile putin, astazi.
Ma intai de toate, pe durata acestui Shoud, lucrurile vor lua o alta infatisare. Voi vorbi doar putin, iar apoi, va voi cere sa intram in unele intrebari din acea geanta mare, intunecata, neagra, plina cu „acele” intrebari. Au fost o multime de intrebari, care au fost trimise in ultimele doua luni, care sunt foarte intense si foarte – cum ati spune voi – triste, intr-un fel. Vom lua ceva timp, pe durata acestui Shoud, sa vorbim despre asta.
Cand vom reveni mai tarziu pentru sesiunea de intrebari si raspunsuri, vom lua intrebari doar de la acest grup. Fara intrebari scrise! Le vom lua de la grupul de aici, insa vom solicita ca in loc sa va aliniati in fata ca ratustele la poligonul de tragere, ca la carnaval,(rasete) deoarece noi vom aduce microfonul la voi, pentru a va onora, sa va onoram din locul in care stati – o metafora de a fi aici, in acest timpuri importante, a fi pe Pamant. Va vom permite sa intrebati orice doriti astazi, insa fiti pregatiti, ca si noi sa va intrebam orice intrebati voi.
Prin urmare, Shaumbra, sa respiram profund impreuna! Este o calatorie uimitoare, atat de uimitoare, incat eu, Tobias, vreau sa revin, dar si multi, multi altii. Nu pentru a salva, ci de a fi in experienta cu voi.
Invitatii de Astazi
Pe langa unul dintre invitatii de astazi – Carl Jung, venit sa observe constiinta, cum se misca, cum se schimba si se transforma – avem un alt musafir drag, pe care l-am invitat personal, unul pe care probabil nu-l cunoasteti, probabil n-ati auzit de el niciodata, nici nu veti auzi de el vreodata, dupa acest Shoud. (rasete) Nu este un nume important in taramurile angelice, nu este un arhanghel, este doar un inger obisnuit. Numele lui este Chez. Chez! Este doar un nume mic. Nu este nici barbat, nici femeie, insa ma voi referi la el la feminin, deoarece el/ea n-a mai fost pe Pamant inainte, nu a avut corp fizic, niciodata. Va fi unul care va veni in urmatorii ani, insa acum, Chez este in serviciu, ca multe, multe alte fiinte angelice.
Ea opereaza foarte, foarte aproape de taramurile Pamantului. A trecut printr-un program de instruire considerabil, invatand cum sa fie un inger pazitor, un ghid spiritual – asa cum ati numit voi acest gen de fiinta. Majoritatea ghizilor spirituali nu au fost niciodata pe Pamant. Serviciul lor nu consta in a raspunde la intrebari. Serviciul lor nu este sa paveze calea pentru voi, deoarece ar anula intregul scop al calatoriei voastre. Serviciul unuia dintre Asistentii Ingerului Uman – acronimul ar fi „HAA” – haa! (in engleza, Human Angel Assistants) (rasete) Human Angel Assistants… Tobias cauta o bautura) Voi lua pe cea care face bule. (Linda spune: Oh, okay, iata! Totusi este Coke, nu este Pepsi. Iti place asta?) Gadila! (rasete)
Serviciul unui Asistent al unui Inger Uman (HAA) consta in a ajuta la mentinerea echilibrului constiintei si energiei, a ajuta la mentinerea a ceea ce unii dintre voi ati experimentat inainte, in munca voastra. Noi numim asta cordonul de aur, versus cordonul de argint, care va conecteaza cu alte parti dimensionale proprii. HAA ajuta sa fie mentinut cordonul de aur pentru oamenii care sunt pe Pamant, ca sa nu ajunga sa se simta total pierduti, asa ca, exista prezenta angelica, intotdeauna, care ii inconjoara, incat sa stie ca nu sunt singuri niciodata, ca sunt iubiti cu adevarat, deoarece fara prezenta ingerului pazitor sau a ingerului asistent, majoritatea ar gasi ca este extrem de dificil, de intunecat si de deprimant. Ar simti ca au pierdut legatura cu orice – cu orice din taramul angelic. Acesti HAA sunt instruiti ca sa ajute la mentinerea spatiului energetic intre umanul lor, divinul lor, taramurile angelice si ceea ce ati numi realitatea nonfizica.
Toti ati avut parte de ei inainte. I-ati numi ghizi spirituali sau ingeri pazitori. Le-ati simtit prezenta, in unele dintre cele mai intunecate momente, cand ati experimentat un esec ca om, cand v-ati simtit respinsi de cei pe care i-ati iubit, de parinti sau de ceilalti; unele dintre cele mai intunecate momente, in care ati strigat la Spirit, cand v-ati rugat la Marele Necunoscut, asa cum il numim noi pe Dumnezeu.
Acestia sunt cei a caror prezenta o puteti simti, nu fiindca vin foarte aproape, ci deoarece sunteti mult mai deschisi, in acest punct. Va aflati la un nivel diferit al constiintei. Nivelul uman se afla intr-un punct al disperarii si al agoniei, insa voi va aflati la un nivel mult mai deschis. A fost necesar sa iesiti din minte. A fost necesar sa va atingeti pe voi insiva si acesta este locul in care puteti simti esenta ingerilor pazitori.
Aproape fiecare fiinta umana are unul. Unii au mai multi, dar, in general, nu mai multi de patru. Voi, Shaumbra, ati facut o alegere constienta, in urma cu cativa ani, sa va eliberati ingerii pazitori, sa va eliberati ghizii spirituali. Ati stiut ca era momentul sa preluati proprietatea si responsabilitatea propriului sine, sa taiati cordonul de aur, sa va puteti incorpora pe voi insiva, spiritul vostru si divinul vostru din interior, incepand de aici. Ati ales sa indepartati acele roti ajutatoare spirituale si sa va permiteti sa experimentati viata, pe cont propriu.
Cand ati eliberat acel cordon de aur si le-ati multumit Asistentilor Ingerului Uman, a fost dificil. A ramas un vid. O parte din voi s-a intrebat daca mai puteti continua. O parte din voi s-a simtit ca si cum erati absolut abandonati, desi fusese alegerea voastra. (Tobias ia o noua inghititura) Cred ca as putea deveni dependent de asta. (rasete)
Ah, voi scrie o carte ca Sam – Cel de-al 101 Motiv de a Reveni pe Pamant, Chiar Cand Gandeai ca Urma sa Ascensionezi”
Asadar, draga Shaumbra, fiecare are unul, iar draga de Chez vine aici, astazi. Ea nu este un inger binecunoscut, dar are responsabilitate fata de un om, de o femeie in varsta de 40 de ani, care traieste in Europa, avand numele de Rebeca iar acesta este numele ei real. Chez trebuie sa observe si sa fie acolo in spirit, ajutand sa mentina acel echilibru pentru draga de Rebeca, alfel Rebeca – aspectul ei, sinele uman – poate ajunge pierdut, total pierdut.
Este interesanta munca acestor HAA. Ei nu se afla acolo ca sa judece. Au fost zile in care Rebeca a facut – ceea ce ati considera – lucruri prostesti, cu adevarat, cu adevarat prostesti. Intr-o zi, nu cu mult timp in urma, Rebeca era foarte furioasa pe o colega, care in mod deliberat a barfit-o. Ea in mod deliberat a hotarat sa ii creze probleme, dupa care colega a intrat in acele probleme si a sfarsit prin a fi concediata.
Ingerii Pazitori Ati putea crede ca un inger pazitor ca Chez, ar spune, „Rebeca, este gresit sa faci asta.” Insa ingerii pazitori nu fac asta, de loc. Ei se afla acolo sa iubeasca, sa accepte, indiferent de situatii. De asemenea, ei invata, deoarece ei – ingerii pazitori se pregatesc sa vina pe Pamant – asa ca, prin compasiunea lor, prin iubirea lor continua, ei invata unele calitati, unele dintre cele mai stralucite calitati, pe care doresc sa le incorporeze, cand vor veni pe Pamant.
Chez trebuie sa fie acolo pentru Rebeca, atunci cand ea se uraste total, pentru ceea ce face – pentru ca mananca foarte mult. Mananca mult si apoi i se face rau. Chez nu poate spune, „Rebeca nu mai fa asta.” Chez trebuie sa fie acolo in iubire totala.
Unii dintre voi spuneti – putem simti cum creste temperatura aici – „De ce nu striga ingerii, spunandu-i sa inceteze sa faca asta? De ce nu o impiedica sa faca asta? De ce nu ii ofera lucruri, ca ea sa-si invete lectia?” Dar, nu acesta este rolul unui inger sau a unui om. Rolul ingerilor pazitori consta din iubire constanta, compasiune constanta.
A fost un moment in care Rebeca s-a gandit sa-si ia viata. A fost maritata, a divortat, s-a recasatorit, a divortat din nou, nu are copii, nu stia de ce ar mai continua sa traiasca. Are un serviciu, insa nu unul bun. Are prieteni, insa nu le permite sa fie apropiati. Si, apropo, nu este Shaumbra – desigur este un candidat potential, dar nu este Shaumbra. Nici nu stie ce sa creada, cand vine vorba despre Dumnezeu. S-a dus la biserica, insa nu a simtit ca rezoneaza cu ea. Se roaga, se roaga mult acum, acesta este momentul in care Chez poate veni mai aproape si incearca sa-si radieze iubirea si compasiunea, asa cum ar face Spiritul.
Rebeca se roaga la Marele Necunoscut, cum ne place noua sa-l numim pe Dumnezeu. Oamenii il considera pe Dumnezeu atat de necunoscut, incat el exista undeva departe. Oamenii considera ca Dumnezeu stie orice, iar ei nu stiu nimic despre Dumnezeu. Ei spun ca Dumnezeu poate vedea totul, insa ei – oamenii – nu vad nimic despre Dumnezeu. Oamenii l-au pozitionat pe Dumnezeu in postura de atotputernic, incat, cat ai clipi el poate spulbera intreg universul si poate crea un altul. Dar oamenii vad ca ei nu au putere de loc, ca sa faca ceva, nimic altceva decat sa treaca prin zi.
Realizati voi ca exista ingeri pazitori pentru cineva care se pregateste sa omoare pe un alt om? Teroristii – au ingeri pazitori. Ingerii pazitori nu au preferinte religioase sau vreun sistem de credinta. Nu este treaba lor. Nu se afla acolo ca sa spuna unui terorist sa nu faca ceva si nici nu se afla acolo, ca sa-i avertizeze pe alti oamenii, sa fie precauti, ca ar putea fi intr-o situatie de atac terorist.
Adesea, cand ceva se intampla in lume, ca recentele activitati din Mumbai, India, noi primim numeroase – cum sa spunem – emailuri celeste de la oameni, nedirectionate catre cineva, in particular, care spun, „De ce permiteti sa se intample asa ceva? De ce permite Dumnezeu asa ceva?” Deoarece noi va iubim, deoarece Dumnezeu va iubeste. De aceea! Nu interferam. Nu alegem si nici nu vrem sa interferam. Vrem sa fim acolo, in iubire si compasiune.
Stiti, razboaiele au continuat pe Pamant, inca din timpurile Atlantisului. Razoaiele au fost o cale de a trata problemele. Razboaiele au fost o cale – intr-un mod ciudat – de a invata si poate ca ne aflam intr-o era acum, in care constiinta este destul de inalta, incat sa trecem de razboaie. Dar, stiti, ca in pofida razboaielor, a suferintei si a conditiilor dificile, viata continua. Si nu exista doar o singura viata, pe care o aveti voi sau altii, exista multe, multe altele. Nu exista moartea, cu adevarat. Nu exista durere sau suferinta, cu adevarat, desi este dificil sa spunem asta oamenilor. Ea continua. Ea continua sa evolueze.
Suntem fericiti sa spunem: conditia umana si constiinta umana continua sa creasca, continua sa se extinda. Stim ca exista zile in care spuneti, „Pare ca mergem inapoi.” Voi aveti acele vise sau imaginea ca lumea se va prabusi, ca se va intoarce la erele intunecate. Uneori, voi va conectati constient cu unele dintre filmele science-fiction din viitor, in care lumea a fost decimata de razboaie, de poluarea mediului, de alte conditii si ca exista doar ca un mediu de supravietuire. Dar nu este asa, de loc. Nu va fi in acest fel, de loc.
Nivelul constiintei de pe Pamant, din prezent, este prea ridicat pentru asta si nu se va merge inapoi. Exista oameni ca voi, Shaumbra si alti oameni, care nu se numesc Shaumbra, care pot fi afiliati la un alt gen de grup sau sunt pe cont propriu, insa au adus nivelul constiintei de pe Pamant in acel punct, in care nu se mai poate reveni la erele intunecate. Nu se mai poate ajunge la o forma de anihilare pe Pamant. Nu se poate ajunge in punctul unui razboi mondial vechi, niciodata. Este o lume in schimbare si se schimba in mai bine. Inca exista dificultati, desigur. Inca exista multi oameni, care recurg la unele cai foarte intunecate, foarte provocatoare, insa lumea merge inainte. Ati putea respira profund, cu asta!
(pauza)
Prin urmare, Chez vine astazi sa observe, nu doar pe Rebeca cu care lucreaza. Si-a luat putin timp pentru a fi cu Shaumbra si vrea sa se reintoarca – vrea sa se reintoarca, uitand cine este! – vrea sa se reintoarca si sa povesteasca aceste lucruri altor ingeri pazitori. Cum va fi pentru ei, ce a vazut ea aici, ce a observat in acest grup Shaumbra, ce a vazut ea in privinta potentialului omenirii.
As dori sa-i invitati si sa-i onorati, nu doar pe Chez, ci pe toti ingerii pazitori, care lucreaza pe intreg pamantul, care se afla acolo, in totala iubire si compasiune pentru oameni, indiferent ce aleg ei sa faca.
Ingerii Umani
Poate ca exista un lucru important de invatat, pentru fiecare dintre voi, de la Chez: compasiunea si iubirea totala fata de alti oameni. Nu trebuie sa fiti un inger pazitor in serviciu, din alte taramuri, ca sa preluati acel rol, sa aveti compasiune si iubire totala pentru voi insiva. Da, pentru voi insiva!
Doar imaginati-va – ati avut ingeri pazitori sau ghizi spirituali, nu cu mult timp in urma, ei v-au iubit neconditionat – imaginati-va acum, folosind asta ca standard pentru voi insiva. Sa va iubiti in totalitate. Nu un gen de iubire sau iubirea conditionata pe care tindeti sa o aveti, atunci cand va puteti iubi in zilele bune si va urati in zilele proaste. Nu, noi vorbim despre aceeasi puritate – aceeasi puritate – pe care ingerii pazitori au avut-o pentru voi.
Apoi, imaginati-va, doar imaginati-va pentru un moment, avand aceeasi compasiune in fiecare zi a vietii voastre, pentru ceilalti oameni! Sa aveti iubire totala, compasiune totala! Asta inseamna ca nu incercati sa-i schimbati si sa nu va fie mila de ei. Stiti, unul dintre primele lucruri care se face, atunci cand se lucreaza cu ingerii sau se instruiesc ingerii pazitori, este sa fie invatati: Niciodata sa nu simtiti mila fata de oameni. Niciodata! Lectie dura.
Este putin diferit, deoarece aceste fiinte angelice nu au fost pe Pamant inainte, asa ca nu au aceleasi straturi, pe care le aveti voi. Dar, de indata ce energia lor incepe sa se apropie de dimensiunea pamanteana, este usor ca ele sa simta mila, inlocuind compasiunea cu mila. Dar, are un efect bun asupra omului? Cum v-ati fi simtit daca ingerii pazitori ar fi simtit mila pentru voi? N-ati fi simtit ca fiind putin esec? Daca energia din jurul vostru ati fi simtit-o astfel: „Imi pare rau pentru tine Maria!” n-ar fi fost ceva groaznic, cu care v-ati fi trezit dimineata si ati fi simtit-o in jur, toata ziua? Ah! Poate ca nu. Vom vorbi despre asta, intr-o clipa!
Prin urmare, Shaumbra, voi sunteti Standarde. Sunteti ingeri oameni, aflati pe Pamant acum. Va puteti imagina avand acel nivel al compasiunii si iubirii pentru un alt om, incat doar sa il iubiti si sa-l acceptati? Vedeti, o parte din voi vrea sa se lupte cu asta, spunand, „Dar, cum naiba pot eu, ca doar sa stau si sa ii privesc? Cum sa ii las sa faca toate acele lucruri gresite?”
Ah! Ah, asta este ceea ce face diferenta dintre o fiinta iluminata si o fiinta umana obisnuita – abilitatea de a iubi neconditionat. Este esenta lui Quan Yin. Este esenta Mariei – a Mariei Magdalena si a Fecioarei Maria. Este esenta Sofiei si a multor altor energii, care au iubire si compasiune totala.
Incepeti sa intelegeti. Incepeti sa invatati asta si va va separa de vechiul vostru sine, in urmatoarele luni. Va fi ceea ce va va separa de ceilalti oameni si vor fi momente in care veti fi singura fiinta plina de compasiune si iubire, deoarece nu veti mai avea energia dramei, energia furtului si hranirii. Veti fi atat de plini de compasiune si iubire, incat alti oameni vor dori sa fie in prezenta voastra si sa inteleaga ce v-a adus in acest punct, de a fi un inger pazitor uman.
Va puteti imagina ce dificil este pentru unii ingeri pazitori, sa observe cum fac oameni unele lucruri atat de dificile sau ceea ce ati numi lucruri foarte intunecate sau oribile? Ingerii pazitori raman echilibrati, in iubire, raman acolo pentru acel om, mentinand acea conexiune de aur, acel cordon de aur, deoarece totul este acceptat, in celelalte taramuri.
Va vorbim despre asta astazi, deoarece ati eliberat nevoia sau dorinta de a avea ingeri pazitori, cand ati inceput sa treceti prin procesul de trezire. Acum aveti corespondenti, aveti fiinte angelice care lucreaza cu voi, uneori, insa nu este necesar sa mai aveti fiinte destinate, care sa mentina un spatiu energetic pentru voi. Acesta este motivul pentru care va simtiti putin singuri, uneori. Unul dintre motive, oh, v-a placut sa ii aveti – sunt ca o patura, acesti ingeri pazitori sunt ca o patura – insa v-ar placea sa o aveti in jurul vostru. Dar, voi stiti ca va maturizati in constiinta si ca este momentul sa va eliberati de acea patura.
Retrospectiva asupra Anului Sa continuam, doar pe scurt, cu cateva comentarii aici. Daca va amintiti la inceputul acestui an calendaristic, am spus ca va fi un an al ping-ongului si desigur, asa a fost. Au existat o multime de pinguri anul acesta.
A fost vorba de economie, finante. V-ati fi putut imagina… oh, stiu, Cauldre ar fi blocat in ianuarie, daca am fi spus ca Dow Jones va ajunge sub 8.000, inainte de finele anului. S-ar fi panicat. Ar fi pornit in fuga si ar fi facut lucruri din panica, cum ati fi facut si multi altii dintre voi – ati fi sapat adaposturi subterane, pregatindu-va pentru sfarsitul Pamantului. Daca v-am fi spus ca cele mai mari companii de investitii din lume vor inceta sa existe – fiind indepartate de pe fata Pamantului la finele anului 2008 – cu siguranta, ati fi intrat in panica. Ati fi incercat sa construiti vreo nava spatiala si sa plecati de pe Pamant, deoarece va imaginati ca acesta va ajunge la sfarsit.
Daca v-am fi spus ca intr-un singur an calendaristic – un singur an – petrolul va ajunge de la 144$ pe baril, la 40$ pe baril – de la 144$ la inceputul anului, ca apoi sa scada la 40$ pe baril la finele anului – ne-ati fi numit nebuni, sau cel putin l-ati fi numit nebun pe Cauldre. A fost un an de ping-pong.
Daca v-am fi spus chiar din luna ianuarie a acestui an, ca un negru – un tanar barbat negru – va fi ales ca urmatorul presedinte al Statelor Unite, ne-ati fi acuzat ca fumam de-alea celeste. (rasete)
Draga Shaumbra, daca v-am fi spus ca lumea va trece prin aceste schimbari, intr-un singur an, schimbari in aproape orice v-ati gandi, v-ati fi temut de acest an, v-ati fi panicat, v-ar fi fost greu sa treceti prin el. Dar priviti – priviti la ce se intampla! Oh, se intampla deoarece constiinta se realcatuieste pe sine. Pamantul si omenirea se refac pe ele, chiar acum. Insa, nu merg inapoi. Nu se refac dupa vechile retete. Ele se refac pornind de la nou. De aceea, pare sa fie provocator!
In timp ce a fost un al al pingului, a fost si un an al pongului. Va dati seama… va dati seama – si Cauldre se intreaba despre acuratetea statisticilor – ca au aparut mai multe afaceri noi, decat vreodata inainte in istorie? Pe de o parte, afacerile se prabusesc – cele mai mari, cele mai puternice – dar mai multe afaceri noi au aparut, in termeni de corporatii, companii de afaceri, orice tip de structuri legale stabiliti voi, mai multe, decat oricand.
Exista mai multe patente la care se lucreaza acum si se afla in proces de a fi prezentate in lumea intrega, decat vreodata inainte. Daca lumea ar ajunge la final, de ce inventiile si creativitatea ar fi la inaltime?
Exista mai multe fapte bune realizate de oameni, in prezent, decat ne-am putea reaminti pe calea noastra, in aceste taramuri. Ei bine, voi cititi despre vesti proaste, despre crime, distrugeri si atacuri teroriste, insa realizati voi ca exista mai multi oameni, care au atitudinea de iubire si compasiune, care fac lucruri pline de iubire pentru ei, mai intai si fac lucruri pline de iubire pentru omenire? Nu ca sa o salveze, nu pentru ca le este mila, ci deoarece ei sunt indragostiti de viata. Ei nu fac asta pentru a castiga puncte/bile albe in rai. Nu fac asta din cauza karmei lor rele. Ei fac asta deoarece iubesc viata, mai mult decat vreodata, inainte. De ce sunt Lucrurile Dificile
Evident, un an al ping-pongului – inainte si inapoi – iar voi ati supravietuit. Ati supravietuit foarte bine, de fapt. Poate ca nu este foarte evident pentru voi, uneori, deoarece inca este foarte provocator. Este titlul despre care am dori sa vorbim astazi: „Ei, Tobias, daca lucrurile merg atat de bine, de ce pare sa fie atat de dificil?” Acesta este un titlu lung pentru Shoud, dar voi gasi o cale de a-l comprima. De ce sunt lucrurile atat de dificile, acum?
Ei bine, mai intai de toate, va voi spune cateva lucruri, care nu va plac sau s-ar putea sa nu va placa. Imi imaginez ca ar fi trebuit sa-l chem pe St. Germain (rasete), dar cum a spus Cauldre, timpul meu este limitat, asa ca…
Mai intai de toate, lucrurile nu sunt dificile. Nu sunt. Exista o perceptie sau o constiinta, asupra careia insistati, care spune, „Daca nu este perfect totul, dupa modul meu vechi de a gandi, atunci totul este gresit.” Este un proces interesant – un proces de gandire interesant. Este similar stirilor. Ei nu publica lucrurile bune, doar pe cele rele. Chiar in propriul newsletter catre voi insiva, va concentrati pe ce este gresit si judecati ceea ce ganditi ca merge prost.
Dar stiti ca acum, in procesul de a va imbolnavi, valabil pentru unii dintre voi, este o binecuvantare. De fapt este o incredibila binecuvantare, deoarece veti invata sa va iubiti corpul, din nou. Veti invata sa va ingrijiti de viata si va va speria pe unii, intr-o anumita masura. Dar, la final, veti respira cu un oftat de usurare si veti spune, „Acum inteleg valoarea corpului meu. Acum inteleg binecuvantarea si frumusetea vietii.” Dar acea spaima, orice s-ar intampla sa fie – cancer, probleme cardiace, orice altceva – va poate determina sa va reintoarceti, fie la a va ruga, fie a-l blestema pe Marelui Necunoscut – „De ce imi faci asta? Am presupus ca sunt spiritual. De ce se intampla aceste lucruri?” Ele se intampla deoarece va ajuta sa intelegeti, la un nivel foarte profund si intim.
--Luptandu-va cu Voi De ce uneori, lucrurile par sa fie dificile? Ei bine, unul dintre motive este ca are loc o lupta acum – este o binecuvantare. Dar am s-o numesc lupta – ea apare intre sinele uman vechi, ceea ce ati numi aspectul major sau aspectul grup, numit vieti umane. Acea constiinta umana se lupta cu sufletul vostru, iar voi sunteti intre ele. Este un loc ciudat in care sa fii, deoarece voi sunteti ambele. Sunteti divinitatea voastra si sinele vostru suflet. Sunteti grandoarea si toate potentialele voastre. Sunteti acea simplitate eleganta a sufletului. Dar, sunteti si aspectele umane vechi si conditia voastra umana. Cele doua – nu se lupta, la propriu – insa are loc o lupta.
Divinul – acest divin elegant de simplu – isi croieste calea usor, minunat si cu iubire, in viata voastra de zi cu zi. Nu a fost undeva, la mare distanta, insa nu v-ati focalizat pe el. El intra in viata voastra si face asta, in modul cel mai linistit si mai simplu.
Conditia umana inca se lupta, pentru ceea ce crede ca merita si trebuie sa detina. Conditia umana a fost instruita sa se simta indreptatita. Prin acest drept, ea pretinde si este tematoare. Se simte amenitata de acest lucru, numit esenta divina, care intra in viata voastra, deoarece ea spune ca daca exista aceasta esenta divina, daca este atat de mareata si atat de buna si, stiti voi, ce reprezinta aceasta calatorie pe Pamant si de ce esenta divina nu-mi da bani, sanatate, orice doresc, de ce nu-mi da puteri magice, puteri intuitive, psihice? De ce nu face esenta divina aceste lucruri pentru mine? Si asta este lupta.
Esenta divina nu face asta, deoarece ea este noul inger pazitor. Este noul tu. Un inger pazitor, chiar daca este sufletul vostru, nu va interfera niciodata. Ea doar iubeste si are compasiune. Si pentru ca de aceasta data este vorba despre voi, este implinitor in sine. In ultima instanta, nu exista nevoi. Nu exista vreri si dorinte. Dar, conditia umana de aici, se simte indreptatita, simte ca ar fi mai bine sa aiba toate aceste lucruri, insa acum, voi aveti acest conflict care continua.
Ce veti face? De partea cui veti fi? Veti incerca sa arbitrati intre suflet si aspectele umane, vechi, indreptatite – aspectele voastre umane, infricosate?
Absolut, nu! Lasati-le sa-si rezolve problema! Stati in spatele zidului scund si lasati-le sa-si rezolve problema. Stiti de ce? Foarte simplu. Altfel, aspectele voastre uamne - partea umana indreptatita – va incepe sa va manipuleze, ca sa obtina ce vrea. Voi ati instruit-o. Stie cum sa lucreze cu voi si se va juca cu dorintele voastre legate de spiritualitate si de Sinele Divin. Va va face sa ajungeti la mijloc. Nu doriti sa fiti acolo. In adevaratul sens al adevarului, voi faceti un pas in spate. Sinele vostru uman, sinele indreptatit si esenta voastra divina – permiteti-le sa isi rezolve problema! Lasati sinele uman indreptatit, cel temator, sa simta esenta divinitatii voastre, fara a fi necesar sa fiti negociator, fara a incerca sa pacificati sau sa va impacati conditia umana. Aveti incredere in voi, ca este in ordinea voastra divina, ca cele doua sa se intalneasca, sa fuzioneze si ca nu va fi razboi. Nu va fi haos.
Ceea ce se intampla in viata voastra consta din faptul ca incercati sa faceti o munca de echilibrare. De aceea va simtiti obositi. Incercati sa va echilibrati nevoile umane, fricile umane, dorintele umane, cu nevoile si dorintele spirituale. Acesta este un lucru in care Jung este interesat, in particular, deoarece atunci cand dorintele voastre spirituale se trezesc, dorinta voastra spirituala de a reveni la voi, ceea ce se intampla in dinamica dintre conditia umana veche, foarte antrenata, uneori patetica, uneori, de compatimit si divinitate? De aceea, noi va spunem sa stati in spate. Aveti incredere in proces si observati ce se intampla!
Cand se intampla acest lucru, este momentul in care veti avea descoperiri triumfatoare. Reamintiti-va, am vorbit in prima sesiune din anul calendaristic, despre faptul ca va fi anul descoperirii triumfatoare. Multi dintre voi spuneti: Triumfatoare? Nu prea cred. Descoperire? Nici vorba?” Am sa va cer, sa observati un singur lucru. Ma intai de toate, ce am vrut noi sa spunem prin descoperire triumfatoare? Credeti voi ca urma sa gasiti un castel, cu un tron in el, ca voi sa puteti continua sindromul sinelui uman indreptatit? Ce ati descoperit – descoperirea voastra triumfatoare – lucrul la care ne-am referit la inceputul acestui an, a fost originalitatea. Originalitatea. Vom reveni la asta, intr-un moment. Va las sa reflectati putin la asta.
-- Problemele Celorlalti Oameni
Asa ca, voi spuneti, „Tobias, de ce este atat de dificil? Am presupus ca vom fi iluminati. Ai vorbit despre Era Noua si despre Saltul Cuantic. De ce naiba este atat de dificil? Al doilea punct: oamenii din jurul vostru! Oamenii din jurul vostru. Nu este greseala lor. Este a voastra. Voi le permiteti. Le preluati problemele ca fiind ale voastre. Le preluati drama si inotati in ea. O beti. Le preluati provocarile si le aduceti in voi, le mariti de zece ori, ca fiind ale voastre. Dar, nu sunt ale voastre. Voi preluati problemele lumii, cele prin care trece ea – provocarile, razboaiele, saracia, violentele ei – ca fiind ale voastre. Aveti aceasta abilitate adaptativa uimitoare, de a va adapta la problemele oricui.
De ce? De ce faceti asta? Va face sa va simtiti vii? Va face sa credeti ca veti fi in competitie cu Maica Tereza – putina sfintenie de o parte?
Va place sa preluati problemele celorlalti oameni si de fapt, draga Shaumbra – nu va suparati pe mine, astazi – de fapt, va place sa le preluati problemele. Va incanta sa le preluati problemele. Nu va puteti imagina cum ar fi sa iubiti alti oameni, in special pe cei apropiati de voi, cei care sunt cei mai dramatici din viata voastra si sa-i iubiti, cum v-ar iubi pe voi, un inger pazitor! Nu va puteti imagina fara sa interferati cu viata lor, fara sa incercati sa-i schimbati, fara sa va fie mila de ei. Nu va puteti imagina asta. Pare a fi un gol, nu-i asa? Cum ar fi ziua, daca n-ati avea drama familiei continuand? Daca n-ati avea unele drame de la birou? Asa ca, voi le preluati. Apoi, va puneti intrebarile in aceasta geanta neagra: De ce ma simt atat de ingrozitor?” ei bine, deoarece nu ati mai avut parte de drama, in ultimul timp. Drama tinde sa va faca sa continuati.
Intentionam sa trecem peste drame. Intentionam sa avem aceeasi compasiune si iubire, pe care o au ingerii pazitori, aceeasi compasiune si acceptare. Unii dintre voi deja ganditi, „Baiete, este chiar plictisitor! Este plictisitor, cu adevarat!” Dar stiti, care parte din voi spune asta? Care parte din voi se intreaba? Poate ca partea de conditie umana, care se hraneste din drama, care se hraneste din problemele altor oameni, care preia problemele lumii – acea conditie umana, care are nevoie sa se simta demna, sa se simta vie. Acesta este unul dintre motive, draga Shaumbra, ca va simtiti ingrozitor, deoarece voi preluati problemele celorlalti.
Una dintre provocarile din aceasta luna este sa nu le mai preluati, sa fiti constienti si sa observati cum va cheama toate aceste dinamici ale oamenilor, ale lumii, cum va fac semne; o parte din voi le cheama, vrand sa preia problemele lor, sa simtiti mila fata de cineva, dorind sa rezolvati ceva pentru cineva, incercand sa reparati pe cineva sau Pamantul. Noi auzim aceste lucruri mereu, despre religii, despre grupuri, orice ar fi, care incearca sa repare Pamantul, incearca sa-i repare pe alti oameni. Asta creaza mai mult conflict, mai multa nenorocire.
Adevaratele Standarde iubesc si accepta totul si pe toti. Este provocator, uneori, da, dar acesta este adevaratul Standard al Energiei Noi.
--A Avea Incredere in Voi Insiva
Are loc si o alta dinamica, atunci cand spuneti, „Tobias, de ce sunt lucrurile atat de dificile?” Exista un alt lucru, foarte simplu, dar care poate fi si foarte complex. Este increderea. Voi nu aveti incredere in voi. Nu exista nici un motiv sa va suparati pe voi, este de inteles, in totalitate, dar exista o lipsa a increderii. Acea lipsa a increderii va impiedica sa faceti lucruri, sa incercati lucruri. Lipsa de incredere va tine intr-o mica inchisoare a constiintei. Voi cautati lucruri inafara voastra, ca sa stabiliti increderea in interiorul vostru si nu functioneaza, in acest fel. Adevarata incredere in voi consta dintr-un salt cuantic in constiinta personala.
Multi dintre voi incercati sa aveti incredere in voi, dar voi deja stabiliti cum va arata rezultatul, ca voi sa aveti incredere in cine sunteti. Cu alte cuvinte, voi aveti un model al esecului sau al succesului. Adevarata incredere in sine nu cunoaste succesul sau esecul. Este ceea ce este si asta este tot ce este necesar. Nu trebuie sa fie corect sau gresit. Nu este necesar sa existe un eveniment masurabil, pentru a recastiga increderea in sine. Increderea doar este – a avea incredere in cine sunteti. Acum, toate vocile si toate amintirile se revarsa, ca sa va reaminteasca de timpurile in care ati avut esec, nu doar in aceasta viata, ci in multe altele. Ele spun, „Veti avea incredere in cine? In voi?! Este mai usor sa aveti incredere intr-un inger pazitor, in Tobias, in oricine, dar nu in voi.”
Adevaratul salt apare cand treceti dincolo de conceptele despre viata si moarte, despre succes si esec si cand aveti incredere absoluta in voi.
Este una dintre cele mai mari provocari, careia ii va face fata vreodata omul, dar si cea mai usoara provocare, careia ii va face fata vreodata fiinta umana. Trebuie sa faceti o alegere. Veti face sa fie o provocare dificila sau una usoara? Lipsa de incredere va provoaca mari tulburari in viata, in prezent. Va ia energia. Acest lucru numit esenta divina vrea acea incredere, vrea sa fie capabila sa vina in viata voastra, vrea sa fie o parte din viata voastra, din prezent.
--Jocurile pe care le Joaca Oamenii
Urmatorul pe lista. Voi spuneti: „Tobias, cum de nu este posibil? Cum de viata este atat de inacceptabila? Cum se face ca tot incerc, incerc si niciodata nu reusesc? Cu toate ca am facut tot ce ne-ai spus, viata mea este un haos?” Ei bine, exista un motiv usor – pentru asta, nu va voi mai fi pe plac – voi jucati un joc. Asta este, jucati un joc. Va place acel joc, urasc sa spun asta. Va place acest plan despre dezastru. Va place cand lucrurile nu functioneaza. Va place sa dati vina pe alti oameni si va place sa va invinuiti, cu adevarat.
Sunteti prinsi intr-un joc, pe care il jucati de foarte mult timp, altfel, nu s-ar fi intamplat. Dar voi spuneti, „Ei bine Tobias, dar toate aceste lucruri exterioare – stii tu, mama…” Vedeti? Reveniti la ceea ce am discutat inainte. Voi puneti drama si energia in alti oameni. Ii folositi ca pe o scuza.
Draga Shaumbra, as dori sa va uitati la voi, cu iubire si compasiune. Daca exista ceva ce nu merge in viata voastra, ceva de care nu sunteti multumiti, acestea exista deoarece voi jucati un joc. Nu este ales de altcineva, decat daca le permiteti sa decida pentru voi.
Jucati jocul saraciei. Jucati jocul de a pretinde ca sunteti pierduti. Jucati jocul de a va simti fara putere. Voi jucati jocul de a fi pierduti si undeva in interior, exista ceea ce doar voi ati creat, exista dorinta de a face asta si de a alege sa faceti asta. Va place sa jucati jocul ca v-a fost implantat de extraterestri, care traiesc in pomi. (rasete) Va place sa jucati jocul din viata voastra, care are legatura cu vietile voastre trecute. Voi jucati un joc care are legatura cu oamenii din jurul vostru. Va place sa jucati jocul, care consta din acea viata dezgustatoare si astfel sunteti prinsi in toate acele probleme.
Dar, eu intentionez sa va provoc, chiar acum. As dori sa priviti jocurile pe care le jucati! Daca sunteti nefericiti, voi alegeti acel joc. Punct! Voi spuneti, „Dar Tobias, nu stiu cum sa ies din el; am participat la fiecare curs si am trecut prin fiecare scoala, am citit fiecare shoud si mi-am cheltuit toti banii pentru a fi nefericit.” (rasete) Desigur, asa ai facut. Tu joci un joc. Tu perpetuezi acel joc. Te-ai ruinat, ca sa continui sa fii in acea energie a nefericirii. De ce? De ce? Probabil din doua motive: a) nu te simti demn sa iesi din joc si b) acel joc este cumva distractiv. De fapt, chiar este.
Este unul dintre lucrurile pe care le-am studiat in Casa Trezirii, care a fost studiat si pe Noul Pamant un timp, in timp ce oamenii participa la jocurile, pe care le joaca. Raspuns – le place jocul. Raspuns – se simte bine. Raspuns – invata ceva din asta. De ce oamenii participa la jocurile pe care le joaca? Deoarece acestea trebuie sa faca ceva pentru ei.
Daca observati amprenta fina din aceasta carte, „De ce Participa Oamenii la Jocurile pe care le Joaca” se specifica prin amprenta fina ca ei pot iesi din ele, oricand aleg. Si apoi, se specifica in amprenta foarte fina, ca momentul in care ei aleg, viata li se va schimba. Vedeti voi, oamenii niciodata nu privesc atat de profund. Ei nu vor. Ei nu vor ca viata lor sa se schimbe.
Ah! Voi spuneti, „Oh Tobias, asta este o contradictie. Ei nu vor ca viata lor sa se schimbe, dar ei cer schimbarea.” Nu, ei vor ca viata lor sa devina putin mai buna. Ei vor o mica ameliorare. Vor putina putere. Ei vor putina energie si hranire din drama. Vor sa fie putin mai bine, decat prietenii si vecinii lor, dar nu vor neaparat, ca viata lor sa se schimbe. Schimbarea implica adevarata transformare si cati dintre oameni sunt pregatiti pentru adevarata transformare?
Este un joc. In mod absolut este un joc. Daca nu sunteti multumiti cu locul in care traiti, cu ceea ce faceti sau cu cine sunteti, voi alegeti un joc. Intrebati-va de ce. Intrebati-va la ce ar trebui sa renuntati, ca sa nu mai participati la joc. Intrebati-va cum ar putea fi viata voastra rasturanta cu susul in jos – iar aspectul uman indreptatit sa tipe si sa se planga, deoarece el vrea doar sa continue sa fie indreptatit. Intrebati-va ce se va intampla, daca nu veti mai juca jocul.
Doua Chei Importante
Doua puncte foarte importante, draga Shaumbra, in timp ce mergeti mai departe, in urmatorul an. Va vom oferi o scurta perspectiva in urmatorul Shoud, privind predictiile pentru 2009, dar exista doua puncte foarte importante de contemplat, de simtit si de respirat, pe durata restului lunii: a fi original si a fi autentic.
--Fiti Originali
A fi original inseamna a fi original. Incetati sa va raportati la ceea ce ati facut in trecut sau ce au facut altii, aceea de a crea un tipar pentru viata voastra. Original inseamna nou, ceea ce nu a mai fost realizat inainte. Original inseamna ca provine din profunzimea voastra – este creativitatea voastra, unicitatea voastra, unimea voastra cu Sinele.
Unul dintre lucrurile despre care vorbesc Chez si alti ingeri: modul in care oamenii copiaza. Ei copiaza unul de la altul si de la ei insisi. Ei creaza un drum, care arata ca cel pe care il aveau ieri sau alaltaieri, iar acesta este rezultatul copierii. Drumul va arata, intotdeauna, la fel. Drumul de maine este cel de azi, deoarece oamenii copiaza. Este mai in siguranta, ca doar sa copiezi ceva. Oh, da, il puteti picta cu culori putin diferite sau sa-i dati un nume putin diferit, insa voi doar il copiati.
Nu spunem ca totul in viata voastra ar trebui sa fie original. Dar, sa fie ceva care sa vina de la voi si doar de la voi. Voi spuneti, „Ei bine, de unde sa stiu?” Deoarece veti simti. Se va simti ca fiind original. Veti simti entuziasmul. Copiatul scade entuziasmul unui eveniment sau al unei creatii particulare. Originalitatea iti inchide gura, iar asta inseamna: cum ar putea acest fapt sa reprezinte acea curgere a vietii sau acea expansiune a energiei? Voi doar copiati. Va jucati, fiind in siguranta.
Intentionez sa va provoc – pe voi care aveti vieti bune, pe voi care aveti vieti neplacute – va provoc sa fiti originali. Faceti ceva original! Asta inseamna bizar? Poate, dar, nu trebuie sa fie bizar. Inseamna ca provine de la voi. Este vocea, energia si constiinta divinitatii voastre si ea vrea sa se joace – nu sa joace jocuri – ci vrea sa se joace in viata, cu voi. Fiind originali, aduceti la suprafata aceasta energie eleganta, simpla, in viata voastra.
--Fiti Autentici
Fiti autentici! Straturile pe care le aveti pe Pamant, in prezent, sunt in asa fel alcatuite, incat este chiar dificil sa va amintiti in ce consta a fi autentic. Inseamna a fi sinceri cu voi, cu sentimentele voastre. Multe dintre sentimentele umane sunt inalbite sau ingropate. Ati fost invatati cum sa exprimati lucrurile, astfel ele sunt diluate, incat nimeni sa nu fie ofensat sau suparat. Va jucati, in siguranta. Dar, asta nu inseamna autentic.
Stiti, daca nu va place cineva, ii puteti spune asta. Cu adevarat, puteti. Daca sunteti obositi si vreti sa plecati, puteti exprima acest lucru. Pentru unii dintre voi, acestea vor fi extrem de dificile, deoarece majoritatea oamenilor fac pe plac celorlalti. In acest fel au invatat despre ei – „Daca altcineva ma place, atunci pot sa ma plac si eu.” Cand incepeti sa deveniti autentic… asta nu inseamna a fi crud. Vedeti voi, mintea a alunecat imediat in aceste lucruri si spune, „Ei bine, daca voi fi autentic, evident voi indeparta oamenii.” De fapt, nu. Ei vor respecta autenticitatea voastra. Vor respecta vocea care nu mai este filtrata prin straturi, prin ce ar trebui si ce n-ar trebui, prin modul in care trebuie sa exprimati ceva. Ei vor simti rezonanta ce provine de la autenticul voi.
Autenticitatea inseamna a fi clari. Este dificil sa fiti clari, cand sunteti in forma umana. De fapt, instruirea de pe Pamant, din prezent si straturile constau in a fi neclari. Realizati voi, ca daca observati totul pornind de la legi, la distractie si comunicatii, de la religie si pana la aproape orice, intentia este de a fi neclari – fara nici o claritate. Acest fapt conduce oamenii in acea stare de indiferenta, in acea stare de credinta hipnotica. De indata ce incepeti sa fiti autentici, oamenii vor incepe sa simta acest lucru. Ar putea sa nu le placa la inceput, dar nu are importanta. Nu va aflati aici, ca sa fiti placuti de ceilalti, nu in modul vechi de a fi.
A fi autentic inseamna a rosti divinul, claritatea si adevarul vostru. Incetati sa mai alegeti cuvintele cu grija! Chez este total uimit de modul in care Rebeca cum se incurca constant, incercand sa spuna lucrul potrivit – ceea ce se presupune a fi bine. Astfel, mesajele, claritatea comunicarilor ei este diluata si apoi, cand comunicarea cu ceilalti este diluata, comunicarile care vin inapoi sunt diluate si curand, totul suna ca un zumzait si cu adevarat, nu mai auziti. Totul este ca, „Ruaaa, ruaaa, ruaaa.” (rasete) Nu mai exista claritate, deoarece nu mai exista autenticitate. Fiti originali! Fiti autentici!
Geanta Neagra
Am sa o rog pe Linda sa selecteze doua intrebari din geanta neagra, la intamplare si sa le citeasca pe ambele.
LINDA: La intamplare?
TOBIAS: Relativ la intamplare si citeste-le pe ambele, inainte de a raspunde noi. Apa?
LINDA: Ce anume cauti?
TOBIAS: Apa. Sau ceva din aceea cu bule…
LINDA: S-a terminat. Era a mea, dar am impartit-o cu tine.
TOBIAS: Te rog, citeste-le pe ambele!
LINDA: Scuza-ma?
TOBIAS: Citeste ambele intrebari, in acelasi timp - una dupa alta. (rasete)
LINDA: Multumesc.
INTREBARE: Am doua probleme, prea multi demoni, incat nu pot sa gasesc vreo rezolvare. Cea mai mare problema este cum sa descoperi ce urma sa faci? M-am intrebat, am implorat, m-am rugat, am declarat, insa nu pot auzi raspunsuri. Sunt prea in varsta sa mai fac greseli si prea in varsta sa nu am un serviciu real, sa n-am calificare reala, sa n-am bani. Ma uit in jur si nu exista nimic acolo. Vreau sa-mi traiesc fiecare zi a vietii mele. Nici unul dintre serviciile vechii energi nu ma mai atrage, dar nu sunt nici vindecator, nici channeler. O alta chestiune care ma tine treaz, ar trebui sa raman sau sa ma intorc in tara, in care familia mea pamanteaza traieste? Ma simt atat de singur/a aici.
TOBIAS: Draguta intrebare. A doua.
LINDA: Okay.
INTREBARE: Dupa Saltul Cuantic, din Taos, totul a devenit clar precum cristalul, urmat de o profunda si reala reamintire a motivului pentru care am venit aici si ce sa fac – si anume, sa fiu invatator. In drum spre Europa am proclamat cine sunt, ca sa aflu apoi, ca nu am nici o intelegere, din partea iubitului meu, a partenerilor de afaceri sau a prietenilor. Dimpotriva, am devenit proscrisa, acuzata de faptul ca m-am alaturat celei mai periculoase organizatii, (rasete) ceea ce pare mai rau decat Scientology (o noua religie fondata in 1955 de L. Ron Hubbard), doar ca sa mentionez unul dintre comentariile mele prostesti. In plus, mi-am pierdut serviciul si banii, pe durata verii am lucrat cu a ramane in momentul meu divin si inca practic asta; stau in spatele zidului scund, pentru a merge mai departe pe calea mea de a preda, insa toate incercarile mele de a face bani, nu au dus nicaieri. Am incercat sa-mi gasesc un serviciu, insa orice aplicatie a fost respinsa. In legatura cu a tine cursuri, oamenii au fost entuziasmati la inceput, ca apoi, sa nu vina nimeni. Acum sunt in situatia de a nu putea plati facturile, nu exista nimeni la care sa ma duc, deoarece nu mai am prieteni. Pasiunea sufletului meu este sa tin cursuri si sa-i inspir, atat pe oameni, cat si afacerile. Intregul meu proces de trezire din ultimii opt ani, in care am indurat foarte multe, am constientizat ca toate acestea nu reprezinta nimic, dar m-au facut un invatator care se poate referi la ce ar trebui sa indure ceilalti acum sau in anii ce vor urma, sa pot sa-i ghidez. Tanjesc sa experimentez bucuria de a avea parte de distractii si sincronizari pe calea mea, sa fiu alaturi de spirite inrudite, sa urmez workshopul de Aspectologie si cel despre sexualitate, cu care rezonez, in mod special. Ma ingrijoreaza subiectul de a fi invatator in viitor, insa lipsa de finante si intreaga mea intentie de a castiga ceva, au ajuns in punctul in care n-am nimic. Solicitarile de plata sunt o gramada si n-am nici o idee ce anume sa fac. Nu pot sta in spatele zidului scund. Vreau sa spun, trebuie sa fac ceva, altfel ajung in strada. Dar, tot ce am incercat inainte, n-a mers spre bine. Usurinta care m-a purtat prin furtuna descoperirii triumfatoare pare sa se estompeze si m-am regasit inapoi, in valea fricii. Am respirat ca sa eliberez frica si n-am nici o idee, ce sa mai fac. Orice indrumare, va fi apreciata, cu adevarat, deoarece nu asta este ceea ce am ales, dupa ce am revenit din Taos, anul trecut. Merit sa ma bucur, sa traiesc si sa exprim pasiunea sufletului meu si la final, sa fac lucrul pentru care am venit aici, mai intai. Multumesc!
TOBIAS: Acum ...
LINDA: Aceasta a fost una dintre multe altele, din geanta neagra, mare!
TOBIAS: Draga Shaumbra, am cerut aceste doua intrebari, fara sa stim, de aceasta parte, ce contineau, dar cunoasteam energia din geanta. (rasete)
LINDA: Pardon? (hohote de ras, Tobias rade)
TOBIAS: Ar fi putut fi oricare alte doua intrebari. Oh, am putea sa mai cerem inca doua, dar este clar. Am putea citi toate intrebarile si draga Shaumbra, fara a incerca sa va supar, insa ar putea fi ca o palma pe obrazul unora dintre voi. Ati inteles voi, din acele intrebari si din altele ca acestea, ca au legatura cu exact, ce abia am discutat? Drama! Jocuri! Ceilalti oameni! Si asa mai departe, povesti lungi, lipsa de comunicare.
Cele doua persoane care au scris acele scrisori si altii, care au scris unele similare, care se afla in genti, iar pentru voi care stati aici, care ascultati astazi, care ati vizionat, scrisorile pe care le-ati scris in mintile voastre, care sunt similare cu acestea – sunt jocuri! Voi jucati jocuri. A doua scrisoare care a fost scrisa s-a tot lungit – o lipsa a claritatii, o lipsa a dorintei reale de a rezolva, placandu-i fiecare minut al jocului. Veti deveni furiosi pe mine si imi veti trimite o alta scrisoare foarte lunga, (rasete), deoarece imi veti spune ca nu inteleg. Imi veti spune ca ati incercat orice. Imi veti pune ca nu mai stiti incotro sa va indreptati.
Indrepati-va spre voi! Incetati sa va indreptati in alta parte. Incetati sa mai dati vina pe altceva. Aceste scrisori sunt pline cu a fi indreptatite. Aceste scrisori sunt pline cu a da vina pe alti oameni sau cu aducerea saraciei altor oameni in viata voastra. Scrisorile sunt pline de drama. Scrisorile, la finalul zilei, fiecare dintre cele din geanta neagra, sunt pline de jocuri. Sunt pline de jocuri.
Vom face o favoare fiecaruia dintre cei care au scris o scrisoare. Le vom arde in semineu, mai tarziu si speram ca si voi le veti arde, in mod constient. Am sa va cer fiecaruia dintre voi, deoarece nimeni nu face exceptie - nimeni nu face exceptie! Toti scrieti scrisori, fie la computer, fie de mana sau doar in mintea voastra – „De ce eu?” Scrisori „De ce eu? De ce am parte de efecte neplacute dupa o situatie? De ce eu? Am cerut divinitatea si tot ce am obtinut este o viata rea. De ce eu? De ce toti acei oameni imi fac viata mizerabila?” Datorita jocurilor.
Spun asta cu iubire adevarata, cu compasiune adevarata si dupa examinare adevarata. Exista ceva in interiorul vostru, care alege aceste lucruri si le aduce in realitate. Poate ca este o tableta greu de inghitit! Pentru toti – pentru toti cei care aveti dificultati, acum – va intreb, de ce jucati acel joc? Cum ar arata daca ati inceta acel joc?
Vom reveni mai tarziu, daca alegeti, sa puneti mai multe intrebari! (rasete)
Si asa este. http://www.iamthatiam.ro/