sâmbătă, septembrie 28, 2013

DOARE SA GANDESTI



SCRISOARE LUNII SEPTEMBRIE - GEOFFREY HOPPE Cum a fost vara voastra? Vremea inca se mentine calda aici in emisfera nordica, dar noi toti stim ca vara se va sfarsi, noi incercand sa incetinim schimbarea sezoanelor care urmeaza. Deci, cum a fost vara voastra? Cum adica nu va puteti gandi la ea? Vreti sa spuneti ca nu stiti daca a fost rea sau buna? Ati fost acupati, dar nu va puteti aminti ce ati facut? A trecut atat de repede, totusi nici macar nu va amintiti de luna iunie? Bine ati venit in club ! In clubul Shaumbra. Voi nu santeti singuri. Doare sa gandesti. Asa a fost de un timp incoace, dar se pare ca a devenit cu adevarat vizibil in ultimele trei luni.De exemplu : O noua poveste a aparut pe ecranul televizorului sau a computerului vostru. Vedeti imaginile si cuvintele, dar totusi nu va puteti gandi la acestea. Obisnuiti sa faceti asta, poate sub forma unei reactii sau a unei opinii. Dar in aceste zile nu le mai puteti inregistra.Ele sant acolo, dar nu sant acolo. Sant intr-o alta lume, dar nu in lumea voastra. Dar ce ziceti de o mica drama in familie? Chiar daca ati rezistat sa nu va implicati, totusi simtiti tentatia de a participa. Dar acum chiar doare sa va ganditi la aceasta. " De ce ei continua cu aceasta drama? ", va intrebati voi, sau, mai bine, :" De ce nu ma lasa in pace?".Doare sa te gandesti la treburile umane pamantesti, cum ar fi : finantele, intalnirile, sarcinile si treburile neplacute.Proiectele voastre raman mai departe in urma, deoarece nu doriti sa va fortati in angrenajul mental pentru a le termina. Ati incetat chiar sa mai adaugati ceva la lista :" de facut" , pentru ca deja stiti ca nu o veti face. Si timpul...nimic nu pare sa mai fie in vechea secventa a timpului. Orele si zilele si chiar lunile se estompeaza impreuna. Chiar si in aceasta zodie a fecioarei am lipsit de la cateva intalniri deoarece am uitat in ce zi sant. Obisnuiati sa va ganditi la viitor, dar acum abia va folositi mintea pentru acest lucru.Cand cineva va intreaba ce doriti sa faceti ( sa cinati, sa mergeti la un film, sa va plimbati in parc ) , doare sa va ganditi la ceste lucvruri. Cand am pus intrebarea :" Cum a fost vara voastra", ati simtit un mare gol. Hei, aproape ati uitat ca a fost vara ! Aproape ca doare sa gandesti zilele acestea.Si acesta este un lucru bun sau cel putin este un lucru potrivit. Voi treceti dincolo de vechiul tipar mental si de vechile cai ale " gandirii relationale". Voi/noi trecem dincolo de minte. Este cumva neconfortabil la inceput si exista chiar o tendinta de a va simti letargici sau demoralizati. Aceasta deoarece mintea voastra este programata pentru gandirea relationala, dar acum, cum transcendeti limitarile gandului si sentimentului mental, punctele vechii conectii dispar.
GANDIREA RELATIONALA
Mintea este antrenata sa relationeze cu sau sa se conecteze cu evenimentele trecutului. Cand cineva spune :" Sa mergem sa vedem un film", mintea voastra nu-si imagineaza viitorul potential de a vedea un film nou, ci mai degraba merge instant inapoi in amintirile sale despre experientele anterioare de a merge la un film. Intr-o secunda, mintea isi aduce aminte care este drumul spre teatru, cum stam pe scaun, mancam popcorn, mergem la toaleta chiar in mijlocul filmului si toate celelalte detalii ale aventurilor legate de fostele vizionari de filme.Acestea sant puncte relationale folosite de minte pentru a judeca daca a merge la film e un lucru bun sau rau. Aceasta va livreaza aceasta judecata intr-un pachet mental/emotional , ceva ce simtiti de obicei in stomac sau in piept. Dar acesta nu este cu adevarat un sentiment senzorial. Noi folosim gandirea relationala in aproape tot ceea ce facem. Fie ca ne echilibram balanta de plati, ca gatim cina, conducem spre supermarket sau initiem o intalnire de afaceri, mintea este legata de gandirea relationala. Aceasta ne conecteaza cu amintirile din trecut care determina cum sa raspundem in moment. Beneficiile gandirii relationale constau in modul in care folosim datele precedente si experientele pentru a ne ghida de-a lungul zilei, decat pentru a trebui sa invatam iarasi ceva nou. Dezavantajul este ca devenim dependenti de trecut si permitem mintii sa judece ceea ce este pozitiv sau negativ.
INTELIGENTA SENZORIALA
Doare sa gandim acum, deoarece ne expandam dincolo de gandirea relationala. Voi permiteti divinitatii sa se trezeasca si impreuna cu aceasta soseste si inteligenta senzoriala. Acest lucru nu este nou. Inteligenta senzoriala este inerenta in constiinta Eu Sant , dar este rar aplicata in realitatea 3 D , in special in era noastra mentala curenta. Inteligenta senzoriala include intuitia, cunoasterea, constiinta si senzitivitatea. Aceasta este infinit mai naturala pentru noi decat starea noastra mentala de a fi, totusi noi am fost programati (sau ne-am programat) sa credem  doar ceea ce vine din mintea noastra si din cele 5 simturi. Inteligenta senzoriala este intotdeauna acolo si intotdeauna ne serveste, dar ii intoarcem spatele in favoarea experientei mentale limitate. Noi argumentam si ne luptam pentru gandirea noastra relationala, mentala , chiar si atunci cand cunoasterea noastra ne sopteste ca exista mult mai mult in viata. Inteligenta senzoriala este cunoastere fara gandire. Ca fiinte senzoriale, noi santem  mai experti in simtirea energiilor si a constiintei decat gandim. Gandirea este inceata, obositoare, limitata si bazata pe trecut.Inteligenta senzoriala este imediata, stimulatoare, expansiva si bazata pe un miliard de potentiale. Mintea poate fi cu usurinta condusa gresit si inselata , in timp ce inteligenta senzoriala cauta adevarul, puritatea si experienta.
CE SA FACEM?
Gandirea mentala relationala va fi cu noi in timpurile care vor veni. Pot scrie acest articol deoarece gandirea mea relationala imi aminteste cum sa formez cuvintele, cum sa scriu la calculatorul meu si sa vad in cat timp imi pot atinge limita.Dar mintea ma doare scriind acest articol pentru ca ea nu intelege sau nu vrea sa inteleaga inteligenta senzoriala. Voi nu apartineti intunericului, chiar daca ati fost acolo si nu apartineti nici constiintei mentale limitate. Provocarea este ca nu puteti gandi calea voastra in afara intunericului sau a limitarilor. Exista o tendinta sa ganditi sau sa luptati sau sa doriti calea voastra spre iluminare, dar din tot ceea ce am invatat si in acord cu intelepciunea Maestrilor Ascensionati este vorba doar despre permitere. Eu ma lupt cu permiterea, care este o formulare amuzanta in sine, deoarece nu ar trebui sa fie nici o straduinta in legatura cu permiterea. Nu vreau sa ma straduiesc, dar este ca si cum te-ai da intr-un carusel incercand sa ramai calm si deschis pe durata intregii calatorii. Mecanismele noastre raspund automat cu frica, conditionare si supravietuire. Permiterea este increderea si acceptarea ca tot ceea ce vi  se intampla acum face parte din iluminarea voastra, chiar daca aceasta nu pare sa aiba sens. In shoudul din iulie, Adamus a spus ca " modul de a trai" este "sa-ti asumi ca totul este despre iluminarea ta". Este un alt fel de a spune ca totul este despre permitere. Noi ne schimbam, pentru ca am cerut schimbarea. Gandirea npoastra se transforma, deoarece am ales sa ne expandam constiinta. Doare sa gandim, cel putin pentru  timpul prezent, dar va durea si mai mult sa stam in inchisoarea limitarilor mentale.
DUMNEZEU MI-A SPUS SA DEMISIONEZ
Am fost in Egipt intr-un tur al Shaumbrei, mai devreme in acest an, cand am auzit stirea ca  Papa Benedict a demisionat, fapt fara precedent. A parut suprearealist la acel timp ;  Eram in umbra templelor antice ale Egiptului, cand am auzit stirea ca a fost prima demisie in decurs de 600 de ani a unui Papa. Declaratia oficiala a fost pregatita dupa tipicul :" Spune ceva care nu spune nimic". Declaratiile initiale  faceau aluzie la starea sanatatii precare a Papei si a dorintei sale de a se ruga mai mult. Nu m-am gandit prea mult la demisia Papei, pana cand am ajus acasa la sfarsitul lui februarie. Dar ciudatenia evenimentului m-a facut sa il verific cu ajutorul lui Adamus. Conversatia noastra a fost ceva de genul : Geoff: : Draga Adamus, care a fost motivul real pentru care Papa Benedict a demisionat acum cateva sapatamani?"
Adamus : (pauza, foarte serios):" Dumnezeu i-a spus sa o faca."
Geoff :" Chiar asa? Dumnezeu este implicat cu adevarat in alegerea Papei?" Adamus :" Nu. Dar Papa Benedict a crezut ca a fost Dumnezeu. A fost intr-adevara constiinta umana si potentialele, aparent ca fiind Dumnezeu, cel putin in mintea Papei."
Geoff :" A avut Benedict un fel de viziune?"
Adamus :" A avut o experienta mistica. A fost o experienta treaza, lucida si el a fost vizitat de viziuni, pe care le-a luat ca fiind Dumnezeu si a spus ca i s-a zis foarte clar de catre Dumnezeu ca trebuie sa plece. Si el nu a vrut cu adevarat, dar a trebuit sa i se supuna lui Dumnezeu." Eu am povestit despre conversatia mea cu Adamus, in legatura cu demisia Papei, la inceputul shoudului din martie 2013 si apoi am uitat de ea...
Stiri expres - 21 august : Fostul Papa Benedict i-a spus unui p[rieten :" Dumnezeu mi-a spus sa fac acest lucru".Mai mult : " Aceasta nu a fost datorita unei aparitii sau a unui fenomen, ci ca rezultat al unei " experiente mistice" primita pe durata" unei legaturi directe cu Dumnezeu". M-am intrebat, de ce Papa nu a spus pur si simplu acest lucru, atunci cand a socat lumea cu demisia sa in februarie? Nici cei mai ferventi catolici nu au crezut declaratia Vaticanului care a motivat ca Papa ar fi dorit sa se roage mai mult. De altfel, daca Papa nu a putut spune oamenilor despre conversatia sa cu Dumnezeu, atunci cine? Sursa : www.crimsoncircle.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu